שמנים בסיטונאות

בעלי מסעדה מחפש שמנים בסיטונאות? א.ג.מ סחר מזון בע”מ כאן לשירותכם עם 30 שנות ניסיון בתחום השיווק והמזון.

שמן הוא מרכיב יסודי בכל תהליך בישול וניתן למצוא אותו בכל מטבח ביתי או מטבח מסחרי. כאשר רוכשים שמנים בסיטונאות למטרת טיגון, בישול או תיבול, יש לקחת בחשבון את מרכיביהם. כאשר מדובר בטיגון, יש לקחת בחשבון את טמפרטורת שריפת השמן כפקטור משמעותי. כשהשמן מתחיל להישרף ולהעלות עשן, נוצרים בו חומרים שאינם בריאים. משום כך, השמנים המומלצים לטיגון הינם שמן קנולה או סויה שנקודת העישון שלהם גבוהה. שמן זית לעומת זאת, מתאים יותר לתיבול וטמפרטורת העישון שלו נמוכה יותר.

שמנים בסיטונאות ושמנים לבית

גופים עסקיים יעדיפו כמובן לרכוש שמנים בסיטונאות וכך ליהנות ממחירים זולים יותר. לעומתם, המשתמשים הביתיים יעדיפו לרכוש שמן בכמויות קטנות. אולם, לרכישת שמן בכמות גדולה עשויה להיות יתרונות גם עבור המשתמש הביתי. מעבר למחיר הזול, רכישת שמן בכמות גדולה חוסכת גם את ההליכה לסופר ואת התהליך המייגע של בחירת המוצר, השוואת מחירים וסחיבת המצרך הביתה. בנוסף, אחסון שמן בכמות גדולה אינו מצריך פעולות מיוחדות לשם שמירת הטריות. ניתן להשתמש בשמן גם לאחר זמן רב של אחסון והוא יישאר עדיין טרי וטוב.

יתרונות השימוש בשמנים שונים

לסוגי השמנים השונים ישנם תכונות שונות וכל אחד מהם מניב יתרונות שונים במטבח. להלן נסקור את סוגי השמנים השונים המיועדים לטיגון, בישול ותיבול:

  • שמן חמניות – שמן המופק מזרעי חמניות. שמן זה עשיר בשומנים בלתי רוויים המסייעים בהפחתת כולסטרול.
  • שמן קנולה – שמן המופק מזרעי לפתית. גם שמן זה עשיר בשומנים בלתי רוויים, בריכוז גבוה יותר משמן חמניות.
  • שמן זית – מתאים במיוחד לטיבול של סלטים. לא מומלץ להשתמש בו לטיגון עמוק כי טמפרטורת השריפה שלו נמוכה. זהו סוג השמן היחיד המופק בתהליך טבעי לחלוטין, ללא צורך בחימום או בכימיקלים. שמן זה הוא בעל התכולה הגבוהה ביותר של שומן בלתי רווי. בנוסף הוא מכיל ויטמין E ומסייע בהפחתת סיכונים למחלות רבות.
  • שמן קוקוס – שמן המופק מפרי הקוקוס. פחות מתאים לטיגון בגלל שנקודת העישון שלו נמוכה אף יותר מזו של שמן זית. שמן זה מורכב בעיקר משומן רווי והוא מעניק ארומה מיוחדת של קוקוס לתבשילים ומאכלים מטוגנים.
  • שמן דקלים – מופק מרסק של ציפוי פרי הדקל. הפרי מוקף בכיסוי סיבי דמוי עצם אשר ממנו מופק השמן. זהו סוג השמן הנפוץ ביותר בעולם. צבעו של השמן הוא אדום עקב תכולה גבוהה של בטא קרוטן. הוא מכיל אחוז גבוהה של חומצות שומן רוויות. שמן זה מכיל אנטיאוקסידנטים (נוגדי חמצון) ומעלה את רמת “הכולסטרול הטוב” בגוף. טמפרטורת העישון של שמן דקלים גבוהה יחסית והוא מתאים לטיגון.

באיזה שמן מומלץ לבחור עבור הצרכים שלכם

סקרנו את סוגי השמנים הנפוצים הקיימים בשוק למטרות של טיגון, בישול ותיבול. ניתן לבצע רכישה של שמנים בסיטונאות, או לבחור בשמן המגיע בכלי קיבול קטן יותר לשימוש ביתי. הבחירה בסוג השמן הנכון עבורכם, תלויה במטרת השימוש שלכם בשמנים השונים. שמן חמניות, שמן קנולה ושמן דקלים יתאימו יותר לטיגון. לעומתם, שמן זית יתאים יותר לטיבול. שמן קוקוס אינו מומלץ לטיגון, אבל ניתן להוסיף אותו למאכלים על מנת לקבל את טעמו הערב לחיך.

היכן מומלץ לבצע רכישה של שמנים בסיטונאות

שמנים בסיטונאות ניתן לרכוש במקומות שונים. אולם, בעת רכישת שמנים בקנה מידה גדול כדאי לבחור במקום בעל וותק וניסיון, אשר שמו הולך לפניו. חברת א.ג.מ סחר מזון בע”מ הינה חברה וותיקה הפועלת בתחום סיטונאות מזון כבר למעלה משלושים שנה. אז אם חיפשתם לרכוש שמנים בסיטונאות במקום איכותי עם מוניטין מעולים הגעתם למקום הנכון. צרו עמנו קשר עוד היום ונשמח לעמוד לרשותכם.

בעלי עסק? מתעניינים באספקת מזון סיטונאית?

בעלי עסק?
מתעניינים באספקת מזון סיטונאית?

השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם
דילוג לתוכן