קמחים בסיטונאות

רכישת קמחים בסיטונאות היא חלק בלתי נפרד משגרת העבודה בכל מסעדה או מאפייה. מדובר באחד המרכיבים החשובים ביותר באפייה ובבישול. הסוג הנפוץ ביותר של קמח הוא קמח חיטה, שנמצא בהרבה מאפים. ישנם גם סוגים אחרים של קמחים שניתן להשתמש בהם למטרות שונות. לדוגמה, קמח שקדים יכול לשמש להכנת גרסה ללא גלוטן של עוגה או קרום פיצה. במאמר זה נדון בסוגי הקמחים השונים ונעמוד על טיבם.

קמחים בסיטונאות – סוגים ומאפיינים

קיימים כיום בשוק המזון מספר סוגים שונים של קמחים כגון:

  • קמח חיטה – חיטה היא אחד הגידולים הנפוצים בעולם. בתרבויות רבות, נחשבת החיטה למרכיב המזון העיקרי ונעשה בה שימוש להכנת מגוון מאפים ומוצרי מזון אחרים כגון פסטות למשל.
  • קמח שיפון – קמח שיפון נחשב לקמח בריא יותר מקמח חיטה רגיל בזכות הויטמינים שנמצאים בו. בנוסף, קמח זה נחשב לדל בגלוטן, מזין ומשביע לאורך זמן.
  • קמח שיבולת שועל – קמח זה נוצר על ידי טחינה של שיבולת שועל והוא מכיל סיבים תזונתיים, ברזל וחלבונים. מדובר בקמח עשיר המתאים במיוחד לאפייה וגם להסמכת רטבים.
  • קמח כוסמת – הכוסמת איננה דגן אלא זרע הנחשב לעשיר בחלבון וויטמינים. הכוסמת אינה מכילה גלוטן כלל וזה יתרונה על פני קמחים אחרים.
  • קמח תירס – כמו קמח חיטה, קמח זה נחשב למזון בסיסי בחלקים רבים של העולם ובפרט במקסיקו. ניתן להכין ממנו לחם טירס, טורטייה, טאקו ועוד. קמח זה מהווה תחליף עבור אנשים הסובלים מרגישות לגלוטן.
  • קמח טף – טף הוא דגן ללא גלוטן. מדובר בסוג הדגן הקטן בעולם והוא עשיר בערכים תזונתיים חשובים כגון סידן, ברזל ומגנזיום.
  • קמח שעורה – השעורה היא דגן עם טעם עשיר במיוחד והיא גם בריאה מאוד. הקמח נטחן מגרעיני שעורה אשר מהם ניתן להכין גם גריסים. הלחם שמכינים משעורה הינו בעל מרקם כבד יותר מזה של קמח חיטה רגיל.

קמח לבן לעומת קמח מלא

מעבר לחלוקה לפי סוגים אשר פורטה לעיל, ניתן לאפיין את הקמח גם על פי האופן שבו טוחנים אותו. קמח שנטחן מגרעין החיטה בשלמותו נקרא קמח מלא. לעומתו, קמח שבמהלך הכנתו הוסרה ממנו קליפן הגרעין. טעמו של הקמח הלבן לרוב עדין יותר ויש לו חיי מדף ארוכים יותר. עם זאת, הוא נחשב לפחות בריא מקמח מלא. קמח מלא מכיל יותר רכיבים תזונתיים חשובים אשר נמצאים בקליפתו של הגרעין. ככל שהקמח מלא יותר בקליפות של גרעינים, כך צבעו גם יהפוך לכהה יותר.

קמחים בסיטונאות בא.ג.מ סחר במזון

א.ג.מ סחר במזון מבצעת מכירה ושיווק של קמחים בסיטונאות כבר עשרות שנים. חברתנו הינה חברה משפחתית ותיקה אשר פועלת בתחום של מכירת מזון בסיטונאות החל משנת 1991. בין היתר תוכלו למצוא אצלנו קטניות, פירות יבשים, פיצוחים, טחינה ועוד. אנחנו שמחים לחלוק מהידע שצברנו ולספק ללקוחותינו רעיונות למימוש הפוטנציאל העסקי שלהם. אז אם חיפשתם חברה אמינה, ותיקה ומשפחתית העוסקת במכירה סיטונאית של מוצרי מזון הגעתם למקום הנכון. פנו אלינו עוד היום ונשמח לעמוד לרשותכם.

/ 5.

בעלי עסק? מתעניינים באספקת מזון סיטונאית?

בעלי עסק?
מתעניינים באספקת מזון סיטונאית?

השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם
דילוג לתוכן