טחינות בסיטונאות

בעלי מסעדה? מחפש טחינות בסיטונאות? א.ג.מ סחר מזון בע”מ כאן לשירותכם עם 30 שנות ניסיון בתחום השיווק והמזון.

טחינה איכותית וטעימה היא חלק בלתי נפרד מהמטבח הים תיכוני. הטחינה מורכבת מגרעיני שומשום טחונים וקלויים. ניתן לרכוש טחינות בסיטונאות בכלי קיבול גדולים המגיעים למשקל של 17 קילוגרם, או טחינה באריזה ביתית של קילו או חמש מאות גרם. את הטחינה ניתן לצרוך גם בצורה גולמית וגם לערבב אותה עם מים לשם השגת מרקם דליל יותר. ניתן לרכוש טחינה משומשום מלא העשוי מגרעיני שומשום עם קליפתם, או טחינה מסוג רגיל העשויה מגרעיני שומשום מקולפים. הטחינה נחשבת למזון בריא מאוד מכיוון שהיא עשירה בשומן בלתי רווי, חלבון, סידן ומינרלים נוספים. במאמר זה נפרט אודות היתרונות הגלומים בהוספת טחינה לתפריט היומי לשם השגת תזונה מאוזנת ובריאה.

רכישת טחינות בסיטונאות לשם בניית תפריט בריא יותר

בעלי עסקים יעדיפו מן הסתם לרכוש טחינות בסיטונאות בגלל המחיר הזול והמשתלם. אולם, גם הצרכן הפרטי יוכל להפיג תועלת מרכישת טחינה בקנה מידה גדול יותר. רכישת טחינה בכלי קיבול גדול חוסכת את ההליכה החוזרת לסופר מרקט. בנוסף, הטחינה היא מוצר עמיד בעל חיי מדף ארוכים שלא נוטה להתקלקל. כאשר היא מאוכסנת בצורה נכונה, ניתן לצרוך טחינה בצורה מבוקרת גם חודשים רבים לאחר תאריך הקניה. צריכה יומית וקבועה של טחינה מסייעת לחיזוק מערכת העצבים, מחזקת את העצמות, עשויה להפחית את הסיכון למחלות כגון סוכרת, משפרת את תהליכי העיכול ועוד ועוד.

מרכיבי הטחינה העיקריים והתועלת שניתן להפיק מהם

כף אחת של טחינה עשויה לספק חלק ניכר מהרכיבים התזונתיים הנדרשים לשם תזונה יומית מאוזנת. להלן נתייחס לכמה מהמרכיבים הקיימים בטחינה ונעמוד על יתרונותיהם:

    • ברזל – המינרל הנפוץ ביותר בגוף. תפקידו לסייע בהולכת חמצן לרקמות השונות בגוף. מחסור בברזל עלול לגרום לאנמיה, המובילה לפגיעה באיכות החיים. הברזל חשוב גם לחיזוק מערכת החיסון. היעדר כמות מספקת ממנו חושפת את הגוף למחלות.
    • סידן – סידן הוא מינרל חיוני לגוף האדם. אנו זקוקים לסידן לצורך תפקודים רבים. הסידן אחראי על כיווץ שרירי הגוף והוא מהווה מרכיב חשוב בעצמות של כל היצורים החיים. הסידן גם אחראי על שלל תהליכים בתוך תאי הגוף והיעדרו עלולה לגרום לפעילות לא תקינה שלהם.
    • סיבים – סיבים תזונתיים הם חומרים שנמצאים במזונות מן הצומח. חומרים אלו אינם עוברים תהליך של עיכול וספיגה בגוף האדם. הסיבים מתפרקים במעי הגס. הם תורמים לזירוז תהליכי עיכול ולתחושת שובע מוגברת.
  • אשלגן – מינרל הכרחי שיש לצרוך ברמה יום יומית. מינרל זה עוזר בתהליך ההתכווצות של השרירים ויש לו תפקיד חשוב בשליחת אותות של מידע עצבי דרך תאי עצב.
  • חלבון – החלבונים הינם אבני הבניין שמצויות בגוף האדם. החלבונים קיימים בשרירים, בעצמות וברקמות. ישנם סוגים רבים ושונים של חלבונים המתפרקים ומתחדשים על בסיס יומיומי. משום כך חשוב לספק לגוף חלבונים ממקור תזונה איכותי על בסיס יומי.
  • מגנזיום – מינרל חשוב הקיים באופן טבעי במזונות רבים כגון קטניות, ירקות וגרעינים. המגנזיום נחשב חיוני לבניית העצמות, לוויסות הפעילות של השרירים, לשמירה על קצב הלב, לאיזון לחץ הדם ועוד.

טחינה גולמית וטחינה עם מים

ניתן לצרוך טחינות בסיטונאות בצורה גולמית וגם להוסיף להן מים לשם קבלת מרקם דליל יותר. טחינה גולמית היא טחינה בצורתה המקורית, הסמיכה והשמנונית. בצורתה הגולמית הטחינה מהווה תרכובת שלמה של מוצקי השומשום הקיימים בשן השומשום. כאשר מדללים טחינה עם מים לשם הכנת סלט טחינה או רוטב טחינה, מפרידים למעשה את מוצקי השומשום זה מזה. כך נוצרת תרכובת של שמן שומשום ומוצקי שומשום הנמסים במים.

/ 5.

בעלי עסק? מתעניינים באספקת מזון סיטונאית?

בעלי עסק?
מתעניינים באספקת מזון סיטונאית?

השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם
דילוג לתוכן