אורז בסיטונאות

פרסים, כורדים ובעיקר האסייתים בכלל והסינים בפרט, הגיעו למדינת ישראל עם האורז המקורי. עם זאת, האורז מזמן הפך לנחלת הכלל, ומצוי בכל בית בישראל. בואו לגלות איך לבחור את הסוגים עבור העסק שלכם ומהם העסקים בהם חייבים להיות מספר סוגי אורז על המדפים.

אורז וישראלים – סיפור אהבה

אורז הוא מאכל שמצוי בכל בית ישראלי. בין אם אתם אוהבים אותו אחד אחד, עיסתי, עם רוטב, קטשופ או עם הרוטב של הקציצות – לכל ישראלי יש את הדרך שלו לאכול אורז, שכן מדובר על מאכל שרובנו גדלנו עליו.

ככל שאתם בעלי עסקים, אתם מודעים לגחמות השונות של הצרכנים שלכם. ריבוי הסוגים של המאכל מהמזרח הרחוק הוא כמעט בלתי נגמר, ומשכך, שוק האורז בסיטונאות מזון רק ממשיך לגדול.

אז מי צריך בכלל אורז בסיטונאות? – סוגי העסקים בשוק

בהתאם לאמור לעיל, הביקוש לאורז בישראל הוא לא מבוטל, ועסקים רבים בישראל כבר מכירים את היקפי הצריכה. משכך, אלו עיקר הספקים הקיימים בשוק להם דרוש אורז בסיטונאות:

  • מכולות ומרכולים – מדובר על מוצר יבש, שאחסנתו זולה משמעותית מאשר אחסנה אשר דורשת קירור, והמוצר בעל תוקף ארוך ומשמעותי. משכך, אחזקה של אורז ללקוחות, לצד מתן פרוטפוליו מוצרים רחב, יכול לסייע לכם להגדיל את היקף המכירות בתפעול יחסית זול.
  • חנויות אותנטיות – בעיקר אם אתם עוסקים במכירת מזון מהמזרח הרחוק, אתם חייבים להחזיק סוגים שונים של אורז עבור לקוחותיכם, שכן הדבר מצופה מכם. בהתאם, עליכם לשמור על סטנדרט איכות מסוים, ולכן עליכם לבחור בספק אשר ידאג לכם למוצרים הטובים בשוק.
  • עסקי מזון בכל הגדלים – בין אם אתם אולם אירועים, חברת קייטרינג או מוכרי אוכל מוכן, אתם יודעים ששום ארוחה לא עוברת בלי אורז. לשם יצירת פס מנות מגוון שיקלע לכל טעם, עליכם לדאוג לאספקה שוטפת של אורז מסוגים שונים.

אורז בסיטונאות – איך תבחרו אילו מוצרים להביא?

לכל אחד מסוגי העסקים שציינו לעיל יש צרכים שונים בכל הנוגע לאורז למאכל. כפי שציינו, לאורז חיי מדף ארוכים ועלויות אחסנה זולות, כך שאין מה לחשוש מעודף מלאי. עם זאת, לשם בחינת הסוגים אותם תצטרכו להזמין, עליכם לשאול את עצמכם מספר שאלות.

מי קהל היעד שלי?

ככל שקהל היעד שלכם הוא הקהל הכללי, תוכלו להסתפק בייבוא של מספר מצומצם של סוגים, שכן הנמכרים ביותר נכון להיום הם אורז מסוגים בסמטי, יסמין ופרסי. מנגד, במידה ואתם חנות שמתמחה במטבח המזרח הרחוק, אך טבעי שיהא עליכם להחזיק באורז עגול לסושי.

דוגמה נוספת לקהל יעד יכולה להיות מעולמות הבריאות. אנשים רבים מגיעים לחנויות בריאות מתוך רצון לשפר את אורח חייהם בכל הנוגע למצבם הגופני, ועבור עסקים אלו, ייתכן שהבחירה הנכונה תהא אורז מלא, אשר נמצא כתורם באופן משמעותי למערכת העיכול.

מה אני מוכר?

במידה ואתם מצויים בעסקי המזון, ומוכרים את המוצר המוגמר ללקוחות הקצה (כלומר – אורז מבושל), עליכם לדאוג לחלופות ייחודיות שיבדלו אתכם מאחרים, ומעל לכל – שיהיו טעימות. משכך, רצוי להתייעץ עם מומחה בתחום הקולינריה, או עם הספק הסיטונאי שלכם, כדי שימליץ לכם אילו טעמים ומנות מתכתבים עם סוג אורז מסוים.

את נקודה זו נוכל להמחיש לכם זאת בעזרת דוגמה נוספת אך מפתיעה מעולם המזון, הם בעלי עסקים רבים מעולמות הקלייה והתבלינים. במידה והחלטתם לעשות מהלך אסטרטגי ולהתחיל למכור את האורז כמוצר משלים לארוחה נפלאה הכוללת את הפיצוחים שלכם, הקפידו להביא אורז אשר מתכתב עם תיבול ספציפי, כך שזה ייחד אתכם בעיני הלקוחות.

בעלי עסק? מתעניינים באספקת מזון סיטונאית?

בעלי עסק?
מתעניינים באספקת מזון סיטונאית?

השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם
דילוג לתוכן